Vem är Axelina?
 
Axelina är en mångsidig sångerska från Småland. Hon är född och uppvuxen i Oskarshamn.
"När det ljusnar på andra sidan sundet..."
Axelina har alltid haft en längtan att framträda sceniskt, men det tog riktig fart i och med teaterstudier på gymnasiet.
1989 engagerade hon sig i Oscarshamns Teatersällskap som spelade pjäser på Oskarshamns Stadsteater. Året därpå återupptogs den gamla revytraditionen från 1970-talet och nu öppnades nya möjligheter att få både sjunga och agera på scenen. Varför välja mellan teater och musik när man kan göra allt på samma gång!
Samtidigt med musikstudier blev det många revyer och cabaréer genom åren som slutligen utmynnade i föreställningen "Min Soldat" 1995.
 
Axelina har alltid varit fascinerad av så kallade evergreens och äldre schlagermelodier. Tack vare "Soldaten" upptäcktes det att det finns en publik som gärna vill lyssna till denna repertoar av gamla örhängen och minnas tillbaka "hur det var förr". Nu följde flera år av frilansande med programmet.
 
Axelina arbetar även som kyrkomusiker och körledare vid sidan av sången. När Axelina 1996 flyttade till Stockholm var det för att studera klassisk sång och opera. Med sig i bagaget har hon även jazz, folkton och nutida musik.
 
<<<<<< Tillbaka till startsidan